Houtgestookte haarden

Houthaarden en -Kachels

De hedendaagse houtgestookte haarden en kachels zorgen voor duurzame warmte, hout is immers een hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent halen.

Houthaarden en kachels passen dan ook prima bij een milieubewuste leefstijl. Wanneer ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect en kunnen ze een flinke besparing opleveren op het energieverbruik. Extra milieuvriendelijk zijn de kachels met secundaire verbranding die de vrijkomende rookgassen naverbranden zodat de uitstoot minimaal is.

In de fabriek van HASE worden kachels met veel liefde voor detail gemaakt. Zo worden alle productiestappen door HASE zelf uitgevoerd. Het keramiek van de kachels ontstaat in traditioneel handwerk, de thermostenen, die de verbrandingskamer van de kachels bekleden, evenzeer en uiteraard ook de kachels zelf. Zo kan HASE garanderen dat de kachels op elk moment voldoen aan de hoogste eisen aan kwaliteit en design.

Elvas

Met een diameter van 39 centimeter is Elvas een prachtige, slanke kachel. Hij tovert altijd een indrukwekkend vlammenspel tevoorschijn, zonder te veel warmte te produceren. Zeer geschikt voor energie zuinige huizen en woningen met weinig behoefte aan extra warmte. U kunt Elvas bestellen in de keramiekkleur die het best in uw interieur past. Daarnaast heeft u nog de keuze uit een gladde of een edele lijn structuur keramiekbekleding.

Sila

Kachel Sila is zo veelzijdig instelbaar, dat u zich echt kunt uitleven. En: het vuur in de kachel wordt schitterend gepresenteerd. Uw eigen Sila kunt u zelf samenstellen: puur van staal met keramiek of ook speksteen. Net wat u het mooist vindt. Overigens, het vlammenspel en de warmte kunnen bij Sila door eenvoudig draaien van het kachellichaam in de ruimte worden gericht – bij open ruimtes een niet te evenaren voordeel om van het vuur te genieten.

Bij Dik Geurts vindt men het belangrijk dat dat haarden worden ontwikkeld met aandacht voor het milieu. Zo denken zij aan het rendement en de optimale verbranding. Naast deze elementen is het design van een houthaard ook erg belangrijk. Met de Dik Geurts haarden heeft u een houthaard met robuust uiterlijk die eenvoudig in gebruik is.

Inzet haard Instyle Corner Slim 660/495

Deze tweezijdige houtkachel Instyle Corner Slim 660/495 is door zijn panoramisch vuurzicht uniek in de markt. Het glas is in de hoek tegen elkaar geplaatst. Het doorlopende glasraam, zonder een metalen hoekstijl tussen de 2 glasruiten, zorgt voor een volledig zicht op het vuur.

Houtkachel Vidar Triple

Driezijdige houtkachels als de Vidar Triple zorgen voor een optimaal zicht op het houtvuur vanuit verschillende posities in de woonruimte. In dit geval is de kachel ook nog eens voorzien van warmte reflecterend infrarood glas. Hierdoor wordt er een rendement bereikt van maar liefst 88%!

Kalfire levert een complete collectie gesloten houthaarden in een groot aantal maten en uitvoeringen. Onze haarden zijn ontworpen om de ultieme houtvuurbeleving te creëren en gebouwd volgens de laatste stand van de techniek. Welk basismodel u ook kiest: wij reiken u de mogelijkheden en opties aan om uw houthaard af te stemmen op uw persoonlijke stijl en smaak.

Inbouwhaard

Onze houthaarden zijn altijd gepersonaliseerd naar uw smaak. Kalfire levert de hoogste kwaliteit gesloten houthaarden in diverse formaten en uitvoeringen. Uw keuze begint met de selectie van één van de vier basismodellen: fronthaard, hoekhaard, driezijdige haard of tunnelhaard. Zie hieronder een prachtig voorbeeld van een tunnelhaard van Kalfire.

Houthaard

Voor veel mensen past een open haard of houtkachel in het ideaalbeeld van een koude winterdag. Maar ook in de maanden dat het eigenlijk nog te warm is om de centrale verwarming in te schalen, kunt u met een haard bepaalde leefruimtes gericht verwarmen. Door het naadloze glas en optimale helderheid wordt er een ultieme sfeerbeleving gecreëerd vanuit iedere kijkhoek.

De tijdloze producten van Jøtul slaan een brug tussen heden en verleden. Ze sluiten naadloos aan bij de strakke vormgeving van een moderne woonomgeving. Puur Noors vakmanschap gaat samen met functioneel design, voor een aantrekkelijk ontwerp dat uitstijgt boven vluchtige trends. Vorm moet in dienst staan van functie. En uw tevredenheid is de grote drijfveer.

Inbouwhaard

Bij Jøtul vindt u flexibele inbouwsystemen die warmte verspreiden via een, twee of drie glazen zijkanten. Kies de grootte en vorm die aansluiten bij uw wensen. De inbouwhaard past ook in onze ombouwen, zowel van beton als speksteen. Jøtul I 620 is eenvoudig te installeren en is geschikt om te installeren in een oudere open haard of als nieuwe installatie.

Houtkachel

Houtkachels van Jøtul staan voor traditie, vakmanschap, tijdloos design en milieuvriendelijke warmte. De Jøtul F 373 Advance wordt gekenmerkt door gebruiksvriendelijkheid en een slanke voet. Optioneel is de Jotul F 373 draaibaar te bestellen waardoor u vanuit elke hoek van uw woonkamer kan genieten van het prachtige vuurbeeld.

De naam Spartherm staat voor innovatieve kachels die niet alleen qua design aan de hoogste eisen voldoen, maar ook een hoogwaardige en duurzame uitvoering hebben. Deze kwaliteitsfilosofie loopt als een rode draad door het complete proces: van het idee, de ontwikkeling en de productieprocessen tot aan de levering en service – alles uit één hand.

Inbouwhaard Premium Edition liftdeur

De Spartherm Premium is een inbouwhaard op hout met een liftdeursysteem. Een haard van een hartverwarmende schoonheid. Een bijzonder kenmerk van de Premium-haarden is het minimalistische design waarbij alles gericht is op de essentie van de stookplaats: het vuur. Want bij ons komen een vlammende beleving en de functionaliteit op de eerste plaats.

Houthaard

Onze houtkachels combineren eenvoudig en tijdloos design met innovatieve techniek. U kunt kiezen uit kamerluchtafhankelijk of kamerluchtonafhankelijk, recht, tweezijdig en aan drie kanten open zodat u het vuur kunt zien waar u wilt. Ieder exemplaar van deze nieuwe modellen is een knap staaltje innovatieve kacheltechnologie, speciaal design en harmonische expressie.