Onderhoud

Zorgeloos genieten van jouw sfeervolle haard!

Van jouw haard moet je ongestoord kunnen genieten. Wat veel mensen echter niet weten is dat een haard ook onderhoud vereist, wat het liefst jaarlijks wordt uitgevoerd. Voornamelijk gashaarden hebben jaarlijks onderhoud om een veilig gebruik van uw gashaard te kunnen garanderen. Het advies van de fabrikanten van gashaarden luidt om in ieder geval jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een erkend vakman die de gas-technische werking van het toestel controleert en reinigt. Om aanspraak te maken op aanvullende of verlengde garantievoorwaarden van de leverancier van het toestel zien wij steeds vaker dat jaarlijks onderhoud een vereiste is.

Jaarlijks onderhoud gashaard

Wij bieden de optie om jaarlijks een onderhoudscontract af te sluiten voor onze gashaarden. Onze servicemonteurs voeren jaarlijks onderhoud uit aan jouw gashaard en inspecteren de installatie. Indien nodig worden versleten onderdelen direct vervangen en worden de ruiten gereinigd. Op deze manier verzekeren wij jou ervan dat je zorgeloos kunt blijven genieten van een sfeervol haardvuur.

Het aanvragen of afsluiten van een serviceonderhoudsabonnement kan eenvoudig worden gedaan door het invullen van het formulier.

Tarieven onderhoud

€ 225,- Inclusief BTW , voorrijkosten en CO-meting.
Exclusief vervang- en slijtagedelen.

Op haarden die geïnstalleerd zijn door derden en op haarden die langer dan twee jaar niet onderhouden zijn, zullen wij een meerprijs rekenen van 40%.

Werkzaamheden zullen na ontvangst van betaling worden ingepland.
Het schoonmaken van de ventilator in een gashaard is niet opgenomen in onze onderhoudscontracten. Uiteraard verzorgen wij dat graag! Ter plaatse kunnen wij een berekening van de kosten maken.

Aanvraag onderhoud

In verband met planning van de afspraken kunnen wij telefonisch geen afspraken maken. Vul voor het aanvragen van onderhoud of service aan uw gashaard onderstaand serviceformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk, binnen 3 weken, contact met je op.

Onderhoud haarden

Sinds 2023 is de nieuwe Gasketelwet van kracht. De Gasketelwet is een wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen oplegt aan alle monteurs en bedrijven die gasverbrandingstoestellen installeren, repareren en/of onderhouden. Vanaf dat moment mogen uitsluitend gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Zowel het bedrijf als de monteur dienen te beschikken over een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning). Dit houdt in dat na voltooiing van de werkzaamheden de monteur zijn prestaties controleert en de resultaten documenteert. Maak vandaag nog een afspraak voor een onderhoudsbeurt.

Andere haarden, zoals houtkachels, hebben minder onderhoud nodig. Een houtkachel hoef je niet jaarlijks te laten controleren door een specialist en kun je gemakkelijk zelf onderhouden en reinigen. Het is belangrijk vooral het rookkanaal eens in de zoveel tijd te laten reinigen, om te voorkomen dat er gevaarlijke stoffen in het kanaal ophopen.