Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

LOCATIE & ALGEMEEN

closed tab
Waar kan ik jullie vinden en wanneer kan ik langskomen in jullie showroom?
Ons showroomlocatie voor haarden en kachel is te vinden op de Kruisweg 1115-A in Hoofddorp. Dicht in de buurt van Amsterdam, Haarlem en Leiden
Wat zijn de openingstijden van JB Wouters Haarden en Kachels?

Wat zijn de openingstijden van JB Wouters Haarden en Kachels?
Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00- 17.00 en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. U kunt uitsluitend langskomen op afspraak. Bel voor een afspraak naar 023-5617972.

 

HAARDEN

closed tab
Ik wil geen hout stoken, welke haard is mogelijk?
Wil je het liefste écht vuur in je haard, maar voel je er weinig voor om deze steeds actief op te stoken? Een gashaard is een keuze voor gemak en sfeer. Met de decoratieve houtblokken is het vlammenspel van een gashaard niet meer van een hout gestookte haard te onderscheiden.
Ik wil warmte van een haard, welke haard of kachel moet ik kiezen?
Ben je op zoek naar een goede warmtebron voor in een ruimte en houd je van de knusse sfeer van een knisperend haardvuur? Kies in dat geval voor een houtkachel. De hedendaagse houtkachels en haarden zorgen voor duurzame warmte en kunnen in een mum van tijd een ruimte volledig verwarmen.
Wat maakt jullie onderscheidend tov andere openhaarden "winkels"?

Wij zijn een familiebedrijf en houden van een persoonlijke benadering. Wij zijn gecertificeerd, aangesloten bij NHK en werken uitsluitend met gediplomeerde werknemers.

Geeft een gashaard of elektrische sfeerhaard warmte?
Ja, de moderne gashaarden hebben een dermate hoog rendement dat ze zeker een behoorlijke warmte afgeven. Ook een moderne elektrische haard heeft een verwarming of kachel ingebouwd.
Wat is het verschil tussen een open haard en een allesbrander?
Een allesbrander bestaat niet. Stooktoestellen dienen altijd gestookt te worden met de daarvoor geëigende brandstof, een open haard is een houtgestookt, niet afsluitbaar verbrandingstoestel.
Wat is het verschil tussen een open haard en een gesloten haard?
Het eerste grote verschil zit in het feit dat alle houthaarden en kachels tegenwoordig gesloten zijn, door deze simpelweg te voorzien van een glazen raam/deur. Je zult wellicht denken dat dit ten koste gaat van de warmte? Maar niets is minder waar! Doordat de haard wordt gesloten stijgt juist de temperatuur in de verbrandingskamer. Hierdoor wordt de verbrandingstemperatuur zo hoog mogelijk gehouden en worden alle stoffen die vrijkomen optimaal verbrand.

Dit resulteert in een schone verbranding en warmte. Een open haard haalt slechts 15% rendement omdat die juist veel warmte verliest door de schoorsteen. Een houthaard of kachel haalt gemiddeld tussen de 60 en 80% rendement.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een gashaard of gaskachel?
Wanneer je van plan bent een gashaard of gaskachel aan te kopen is de aanwezigheid van gas essentieel. Ofwel aardgas via een gasleiding of middels een voorziening van propaangas. Vervolgens is het belangrijk te kijken naar de afvoermogelijkheden van de rookgassen, via het dak of via de muur. Ten slot adviseren wij altijd goed te kijken naar het vermogen en het verbruik van de gashaard of gaskachel.

ONDERHOUD

closed tab
Ik wil graag onderhoud laten verrichten aan mijn haard. Wat moet ik doen?

Je kunt bij ons terecht voor vragen over het onderhoud. Wij bieden de optie om jaarlijks een onderhoudscontract af te sluiten voor onze gashaarden. Onze servicemonteurs voeren jaarlijks onderhoud uit aan uw gashaard en inspecteren de installatie.

Voor onze tarieven, onderhoudscontracten en voor het maken van een afspraak klik hier.

DUURZAAM

closed tab
Zijn elektrische haarden zuinig met stroom?
Ja, alle haarden zijn energiezuinig, alle haarden hebben superzuinige smart led technologie.
Hoe duurzaam is hout eigenlijk?
Onder invloed van zonlicht bouwt een boom houtcellen op uit kooldioxide (co2), water en mineralen. In feite is hout dus opgeslagen zonne-energie. Tijdens dat groeiproces onttrekt de boom co2 aan de lucht en geeft er zuurstof voor terug. Als brandstof is hout ideaal, ook uit milieuoverwegingen. Want als we het ongebruikt zouden laten en het vergaat, dan komt er dezelfde hoeveelheid kooldioxide (co2) vrij als bij verbranding. In milieutermen gesproken: hout is co2-neutraal.

BOUWEN HAARD

closed tab
In mijn huis zit al een schoorsteen, kan ik hier een nieuwe haard op aansluiten?

Ons advies is om eerst iemand door middel van een camera inspectie naar het bestaande kanaal te laten kijken, alvorens je er een nieuwe haard op aansluit. J&B Wouters kan kijken naar de mogelijkheden, eventueel kunnen wij ten alle tijden vrijblijvend een offerte opstellen.

Ik heb geen rookkanaal, kan ik toch een haard plaatsen?

Heb je een woning waar geen rookkanaal geplaatst kan worden of wil je liever geen echt vuur in huis? Dan biedt een elektrische haard of kachel de uitkomst. Met een elektrische haard is sfeervolle stralingswarmte binnen ieders bereik, want je hebt slechts een stopcontact nodig. Je kunt deze haard met gemak in allerlei ruimtes plaatsen waar je echt vuur wellicht liever zou willen vermijden. Denk aan de slaapkamer, de badkamer of uiteraard gewoon in de woonkamer.

Ik heb geen schoorsteen, kan ik dan toch een haard plaatsen?
Ja, voor woonruimte zonder schoorsteen zijn er diverse oplossingen te bedenken. Bij een kachel of haard is er altijd een afvoer nodig, dit kunnen we realiseren d.m.v. een afvoerkanaal aan te leggen bij jouw woning. Hiervoor is het noodzakelijk dat J&B Wouters eerst de situatie bij je komen bekijken en daarvoor vrijblijvend een offerte opstellen.
Hoe zit het met rookgasafvoer in geval van een bestaande schoorsteen?

Indien je een bestaand schoorsteenkanaal hebt met een minimale diameter van 150 mm, dan is het mogelijk om van jouw schoorsteen een concentrisch rookgas kanaal te maken. Er wordt dan door uw schoorsteen een zogenaamde rvs flexibele buis getrokken met een doorsnede van 100 mm. Door de flexibele buis gaan de rookgassen naar buiten. De overige ruimte in het schoorsteen kanaal dient als verse zuurstof toevoer naar de haard. Boven op jouw schoorsteen wordt een schoorsteentop geplaatst om uitgaande rookgassen en binnenstromende zuurstof te scheiden.

AANNEMERIJ

closed tab
Verleent J&B Wouters ook onderhoud aan vastgoed en bedrijfspanden?
Jouw woning, bedrijfspand of vastgoed in topconditie houden? Dan kan, met preventief onderhoud, vervanging of (mutatie)onderhoud. Goed onderhoud rendeert.
Wat is zorgeloos bouwen?
Wij werken volgens het ‘zorgeloos bouwen’ principe. Dat betekent dat we het gehele verbouwingstraject van A tot Z regelen. Vanaf het ontwerp en de vergunning tot en met de allerlaatste schroef.
Verzorgt J&B Wouters ook een nieuwe aanbouw, opbouw, badkamer of nieuwe deuren?

Tegenwoordig is er meer behoefte aan extra ruimte of een verandering/herindeling van een ruimte in een woning of bedrijfspand. Om van deze verandering te kunnen genieten kan je ervoor kiezen om te verbouwen. Wij realiseren graag de volgende verbouwingen voor je

  • Realiseren van een aanbouw, opbouw, bijkeuken of serre.
  • Realiseren van een garage of berging.
  • Realiseren van een badkamer.
  • Plaatsen of vervangen van een dakkapel.
  • Plaatsen van een keuken.
  • Vervangen van ramen, deuren en kozijnen.
  • Wijzigen van de indeling van uw woning.
Verzorgt J&B Wouters ook de bouwvergunning?
Wij kennen de bouwregelgeving als geen ander kunnen wij je advies heven of een vergunningsaanvraag uit handen nemen.
Welke garanties heeft J&B Wouters?
Wij zijn BouwGarant gecertificeerd. Het BouwGarant-keurmerk biedt zekerheid bij jouw nieuwbouw, verbouw en renovatie. Het BouwGarant-keurmerk krijg je als bouwbedrijf dan ook niet zomaar. Mooie dingen maken is niet genoeg. Wij doen er alles aan om als betrouwbare aannemer bekend te blijven staan. Wij beschikken over de juiste diploma’s en verzekeringen en voldoen aan de eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.
Wat doet J&B Wouters qua brandveiligheid
J&B Wouters is gecertificeerd voor het aanbrengen van brandwerende sparingen
Zet J&B Wouters ook aanbestedingen uit?
Uiteraard zitten wij zo vroeg mogelijk aan tafel, om bouwkundig mee te denken en slimme bouwoplossingen te bedenken. Maar we doen ook mee aan aanbestedingen of brengen als één van meerdere partijen offerte uit. Heb je behoefte aan een second opinion of een adviseur bij de oplevering van jouw bouwproject? Neem contact met ons op.
Ik ben belegger, ik heb een vastgoedportefeuille. Voorziet J&B Wouters ook in onderhoud?
Heb je als belegger of (woningbouw)corporatie het beheer over een vastgoedportefeuille? Wij denken graag met je mee over het bouwkundig onderhoud op de korte en lange termijn.
Is onderhoud aan je huis verplicht
Als huiseigenaar ben je volgens de Woningwet verplicht om je huis te onderhouden. Maar daarvoor is onderhoud niet alleen noodzakelijk. Een goed onderhouden huis, bedrijfspand of vastgoed heeft veel voordelen: het is meer waard en verkoopt beter. Kijk niet alleen naar het onderhoud in je huis of pand maar ook naar de buitenkant.
Ik heb houtrot en zwammen, doen jullie ook herstel van houtrot en verzorgen jullie zwamsanering?
J&B Wouters heeft een ruime bouwervaring in Amsterdam en Haarlem hierdoor zijn wij zeer ervaren in het herstel van houtrot en zwamsanering. Daardoor kennen we alle verschillende bouwconstructies en hebben we expertise om u te adviseren en het herstel te realiseren. Ook het preventief behandelen van funderingen behoort tot onze specialismen. Neem geen risico, want een goed fundament is essentieel voor de waarde van jouw pand. Twijfel je aan de fundering van een aan te kopen woning? Wij staan je graag bij met advies.